«ЕС Інжиніринг» надає послуги з проектування та будівництва холодильних камер різного призначення.

Холодильна камера

Один з основних елементів ланцюжка збереження продукту на шляху до споживача. Тип і характеристики обладнання для камери визначаються технологією використання камери: охолодження, зберігання або заморозка продукту.
Устаткування для холодильних камер поділяють на середньотемпературні (+8 ...-8° С) і низькотемпературні (нижче -8° С) .При температурах вище +8° С задача переходить в область технологічного кондиціонування.

Середньотемпературні камери

Можна розбити на камери охолодження продукції та камери зберігання. Основна відмінність - в потужності обладнання. Як правило, в камерах охолодження потрібна максимальна потужність за короткий проміжок часу.
Чим швидше охолоне продукт (м'ясо, фрукти і т.п.) тим менше втрати продукту, тим довше він зможе потім зберігати свою якість в камері зберігання. В останній потужність обладнання вже розраховується на теплопритоки в процесі зберігання, включаючи теплопритоки від дихання продукту.

Низькотемпературні камери

Поділяються на камери заморозки і зберігання. Камери заморозки можуть бути замінені на скороморозильні тунелі (наприклад, Флюідізаційні апарати) або камери закалки (для закалки морозива).
Задача та ж - максимально швидко заморозити продукт. Тут потрібно максимально потужне обладнання, на порядок більше, ніж при подальшому зберіганні.

Якісна теплоізоляція

Холодильних камер дуже важлива як для збереження продукту, так і для ефективної роботи обладнання.
Ми виконуємо теплоізолювання камер у різних варіантах: камери з пінополіуретанових (ППУ) сендвіч-панелей, камери, теплоізольовані напиленням пінополіуретану та ін. Вибір залежить від багатьох факторів, як економічних (ціна), так і експлуатаційних (особливості конструкції приміщення, логістики, технології експлуатації, санітарних норм та ін.).
Пропонуємо ознайомитися з виконаними компанією «ЕС Інжиніринг» проектами холодильних камер різного призначення на підприємствах України.